Dataindsamling og tobis benchmark på programmet

workshop-hirtshals-tobis-maales-og-vejes

Tobis måles og vejes på workshoppen i Hirtshals den 19. og 20. december 2016. Foto: Claus Kirkegaard

Workshop Omkring 40 deltagere var samlet i to dage i Hirtshals, hvor der ivrigt blev diskuteret frem og tilbage om betydningen af korrekt dataindsamling samt den seneste tobis benchmark

Nordsø Centret i Hirtshals dannede den 19. og 20. december 2016 ramme om en to dages workshop. Den første dag havde hovedvægt på brugen af fiskeriets data i bestandsvurderingen, mens anden dag stod i tobisens tegn.

Danmarks Pelagiske PO havde i samarbejde med DTU Aqua og Danmarks Fiskeriforening PO indkaldt til workshop, som over de to dage havde omkring 40 deltagere, og indslagene på workshoppen vekslede mellem indlæg, praktiske øvelser i laboratoriet og gruppearbejde

Deltagerne bestod af forskere fra DTU Aqua, repræsentanter fra DPPO og DFPO samt fiskere og folk fra fiskeindustrien.

Ivrig debat
Begge dage var deltagerne ivrige til at debattere, hvilket betød, at de planlagte programmer for dagene var svære at overholde.

Ikke overraskende var det den lille fisk med den store betydning – tobis – som stjal det meste af opmærksomheden blandt deltagerne. Men debatten blev holdt i en god og ordentlig tone, og de mange indlæg og praktiske øvelser udmøntede sig i mange input og gode idéer fra deltagerne, som forskerne fra DTU Aqua kunne tage med hjem og arbejde videre med.

Fisker-Forsker-Netværket er organiseret af brancheorganisationerne Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation og Danmarks Pelagiske Producentorganisation og forskningsinstitutionen DTU Aqua og finansieres af Den Europæiske Hav- og Fiskerifond, som administreres af NaturErhvervstyrelsen under Miljø- og Fødevareministeriet.