DTU Aqua flytter fra Charlottenlund til Lyngby

Henover påsken flytter DTU Aqua fra Charlottenlund Slot til DTU’s campus i Lyngby

Hjertet i den nybyggede del af bygningskomplekset er Biosfæren med fællesarealer, kantine og caféområde og mødelokaler, der skyder sig ud fra etagerne. Foto: Adam Mørk

I over 80 års har Danmarks nationale fiskeriforskningsinstitut haft hovedadresse på Charlottenlund Slot. Det er slut nu, hvor cirka 200 medarbejdere, som i dag har kontorer og laboratorier på Charlottenlund Slot og i de omkringliggende bygninger, flytter til DTU’s campus i Lyngby.

I Lyngby står en helt ny og to gennemrenoverede bygninger klar til DTU Aqua, DTU Fødevareinstituttet og DTU Veterinærinstituttet, som flytter ind samtidig. Bygningerne, som har et samlet areal på omkring 42.000 kvadratmeter, er resultatet af DTU’s hidtil største byggeprojekt, efter at DTU blev etableret på Lundtoftesletten. De skal huse en væsentlig del af DTU’s life science- og bioengineering-aktiviteter, som er biovidenskabelig forskning, der arbejder i krydsfeltet mellem naturvidenskab og teknik.

Alle arbejdspladser flyttes fra Charlottenlund Slot i løbet af påsken, og første arbejdsdag i de nye lokaliteter bliver tirsdag den 18. april 2017.

DTU Aquas lokaliteter i Silkeborg, Nykøbing Mors og Hirtshals flytter ikke.

81 års fiskeriforskning på Charlottenlund Slot
Charlottenlund Slot har huset Danmarks nationale fiskeriforskning og -rådgivning siden 1936, hvor Dansk Biologisk Station og Kommissionen for Danmarks Fiskeri- og Havundersøgelser flyttede ind på slottet. Gennem tiderne er der blevet produceret og analyseret mange data om fiskebestandes tilstand i slottets kringlede kontorer og laboratorier, og mange af verdens førende fiskeribiologer har været til møder i Riddersalen og Havestuen.

I 2007 fusionerede det daværende Danmarks Fiskeriundersøgelser med DTU og blev året efter til DTU Aqua. Flytningen til DTU’s campus i Lyngby er endnu et skridt i integrationen med DTU.