Fredag den 22. februar fremlagde ICES – Det Internationale Havundersøgelsesråd – sin rådgivning for tobisfiskeriet for 2019. Tallene viser, at der for andet år i træk er udsigt til en betydelig nedgang i tobisfiskeriet sammenlignet med året …
Læs mereMange små skridt mod mindre uønsket fangst
Større eller mindre netmasker, etageopdelte trawl – nogle med forskellige former for lys til at afskrække eller tiltrække de rigtige fisk og på den måde lade de uønskede slippe ud igen. Det er blandt redskaberne …
Læs mereSælproblematikken fremlagt for Fødevareudvalget
Formanden for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening fik sammen med DTU Aqua foretræde for Fødeudvalget for at fremlægge, hvilke problemer gråsælerne skaber for fiskerne Fiskerne på Bornholm har i mange år efterspurgt en effektiv indsats mod …
Læs mereDiscardless holder afslutningskonference
Landingspligten er nu pr. 1. januar 2019 fuldt ud implementeret for alle kvoterede arter i EU. I den forbindelse har projektet DiscardLess over de seneste fire år, under ledelse af DTU Aqua og med deltagelse …
Læs mereFastTrack fortsætter to år mere
FastTrack – som har sigte på mere selektive redskaber i samarbejde med fiskerne – er blevet forlænget yderligere to år. FastTrack-projektet har til formål at gøre det både lettere og hurtigere at få redskabsændringer gennem …
Læs mereSortmundet kutling over fiskefars til festival
Sortmundet kutling, som længe har været en plage for danske fiskere, giver en god fiskefars. Og så er fisken muligvis på vej til Roskilde Festival I løbet af den treårige projektperiode, som Sortmund har kørt, …
Læs mereFiskeristoppet i 2018 har kun lille betydning for den trængte ålebestand.
Af Michael Ingemann Pedersen og Gorm Rasmussen, DTU Aqua Beregninger foretaget af DTU Aqua viser, at fiskeristoppet for erhvervsfiskeri på ål i marine områder, i perioden november 2018 til januar 2019, betyder meget lidt for …
Læs mereDen sortmundede kutling udfordrer fiskeriet
Den sortmundede kutling er en irriterende bifangst for fiskere. Samtidig truer den nogle af de hjemmehørende fisk ved at spise dem eller deres føde. Forskere leder efter en positiv måde at udnytte kutlingen på. Af Rikke …
Læs mere