”EU’s fiskeripolitik under forandring – nye rammer for det demersale fiskeri”.
De fremtidige udfordringer i det demersale fiskeri er på programmet på workshoppen, som har fået titlen ”EU’s fiskeripolitik under forandring – nye rammer for det demersale fiskeri”.
Første halvdel af dagen vil byde på en gennemgang af fire temaer med udgangspunkt i nogle af de fremtidige udfordringer i netop det demersale fiskeri, mens anden halvdel af dagen er afsat til diskussion i temagrupper.
– Formålet med workshoppen er at give fiskerne en introduktion til de forskellige begreber inden for fiskeripolitikken og samtidig fremme dialogen mellem fiskere og forskere. Der kommer til at ske mange ting i forbindelse med det demersale fiskeri fremadrettet. Det drejer sig ikke kun om landingspligten. Det er faktisk hele set-uppet omkring fiskeripolitikken, der bliver rusket gevaldigt op i. Fiskerireformen, som er omkring tre år gammel, har givet nogle fine ord, som økosystem-tilgang, MSY og så videre. Workshoppen vil forsøge at oversætte begreberne til almindeligt sprog. Hvad betyder det for fiskeriet? Hvad betyder det for fiskeren?, siger Kenn Skau Fischer, chefkonsulent hos Danmarks Fiskeriforening PO.
Temaer og diskussion
I løbet af dagen bliver fire temaer gennemgået og efterfølgende diskuteret fiskere og forskere imellem. Det drejer sig om temaerne Økosystem-tilgang, forvaltning, selektivitet i fiskeriet og overlevelse ved genudsættelse.
– På workshoppen vil de fire temaer blive gennemgået, hvorefter deltagerne bliver inddelt i temagrupper, hvor vi blander fiskere og forskere. Her får man mulighed for at komme med sine input. Der er for eksempel temaet om selektivitet. Kan vi gøre noget på det område? Og i forbindelse med temaet om overlevelse ved genudsættelse, kan der komme nogle interessante diskussioner. Kan fisken overleve, når den bliver smidt ud igen? Øger vi i virkeligheden fiskedødeligheden, når vi tager det hele med i land? Så der er lagt op til en interessant workshop, og det er først-til-mølle princippet, når det gælder tilmelding. Der er plads til omkring 50 personer i Nordsøcentret, så det er med at få meldt sig til, hvis man vil med til en spændende og lærerig workshop, siger Kenn Skau Fischer.
Det foregår tirsdag den 31. maj fra kl. 9 til 16 i Nordsøcentret i Hirtshals.
Tilmelding:
Linda Stuhr Christensen – lschr@aqua.dtu.dk eller 3588 3384 senest mandag d. 23. maj kl. 12.
Ideer til diskussion i temagrupper modtages meget gerne i forbindelse med tilmeldingen